DOTEK III

Jakým způsobem se můžeme dotýkat? Sebe či jiných bytostí či rostlin? Ano, jistě, láskyplně nebo hrubě? Dotýkal se mě lehoučce jako pírkem či plácnul mě přes zadek jako zedník cihlu?


Tomu fyzickému říkejme třeba, jak je teď zvykem. Q - kvocient. V tomto případě FQ.


Ano, máme spoustů forem doteků.


To přece nejsou všechny formy doteku. Nejsme jen fyzická schránka, která touží po hlazení, šimrání, drbání, "peříčkování" nebo taky po chlapském, námořnickém poplácání.


Slovní kvocient - SQ:


POHLAZENÍ SLOVEM

Laskavost slova je jeden z běžných kontatků, forem doteku, kdy můžeme druhého chválit, vynášet až do nebe, hlasitě obdivovat. Můžeme mu projevovat úctu, dokonce mu lichotit, nadbíhat, ba přímo pochlebovat. Jeje, to my umíme.

Druhého adorovat téměř na boha, protože sami se cítíme velmi NÍZCE, tak druhé potřebuju vynášet. Zní to logicky? A nebo...


PŘIZABITÍ SLOVEM

Druhá "technika", jak dostat své ego do výšin, je druhého urazit, snížit naopak jeho, a tím se krásně vyšvihneme vzhůru. Cítíme se najednou na koni, protože "takového blbce" je třeba poučit a trochu srovnat do latě :-))


Pomluvy, "pavlač", hodnocení, kategorizace ostatních, a samozřejmě v jejich nepřítomnosti. Tak to může být pěkně toxická činnost. Ale jelikož se vše vrací, pozor na ni.

Vše je v kosmu bumerang. A při dnešním zrychlení energií letí často zpátky již za pár vteřin !!!

Ano Ano.


A ještě tu máme možnost okolí ignorovat nebo se nad ním "vznášet". Pokud je ignorace přiirozený odstup, je to často užitečné, abychom nevydávali příliš energie do prostoru, kde by se jen rozptýlila a nám pak chybí. Pokud je to však opovrhování tou spodinou, tak je to zkátka boj sebe sama se svými démony.


Co si vybereš jako slovní formu komunikace, je jen a jen na tobě.


Ale přináším ještě něco dalšího:

Nabízí se další "slovní kontakt", TECHNIKA MLČENÍ. Nikoli ta historická: "mlčeti zlato, mluviti stříbro", abychom nedostali od vrchnosti, fašisty či komunistů před hubu, ale způsob, kdy vnímáme druhého nebo skupinu druhých tím, že SPOLEČNĚ MLČÍME. Třeba na zkoušku jen 10 minut. Je to velké překvápko, jak je to při naší ukecané mysli těžká řehole :-)


TEST:

Jen tak si s nějakým přítelem, členem rodiny či ve skupině sedni nebo se vydejte po lesní cestě a klidně použijte moderní technologie a nastavte si jeden z vás 10 minut stopky. Před tím již každý můžete trénovat s akvarijními rybkami, tam to jde snadno či se stromy, trávou, nebem, zeleninou či plápolající svíčkou.

A pak to zjistíš. Jaká je to změna, když naší pološílené opici (mysli) nedáváš podněty a pouze vnímáš okolí takové, jaké je. Bez posuzování, bez jakýchkoli výzev nebo nutných sdělení.


Pak si své dojmy sdílejte. A domluvte se na další setkání, že si přidáte časomíru na DVOJNÁSOBEK. 20 MINUT BEZE SLOV. Jen tak. Jako voda, země, vzduch, dub či kopřiva.


Rozšiřujte tuto jednoduchost dále ve své rodině, okolí a OBOHAŤTE si takto dny nebo večery.

NE TELEVIZE, NE VIDEO, NE POLITIKA, NE PENÍZE, NE CO KDO S KÝM A ZA KOLIK.

To je velmi nízká úroveň, která tě stále drží dole. OTROK. OVČAN. VOLIČ. KÝVAČ. POSLUŠNÝ TVOR ČEKAJÍCÍ NA ODPLATU, tedy správně VÝPLATU.

Tak tyhle všechny mýty, programy, kódy či jak to můžeme nazývat, lze nádherně začít bourat prostinkým


MLČENÍM...


Pomocná technika:

Tu už můžeš začít cvičit sám teď hned. Vypni telefon, vypni wifi, televizi, mp3, rádio, všechny tyhle zdroje mýtů, které odvádějí od skutečné podrstaty bytí. Od sebe samého.


Zpočátku zkus v mobilu na hodinu letadlo (vím, vím, je to těžké, všichni tě potřebují a ty tak rád pomáháš, jiště, šéfmá o tebe strach, proto ti každou chvíli dá nějaký rozporuplný úkol, a co děti, co když už je moc hodin, aby se jim tak něco po škole stalo :-)))) Stát se jim může klidně ve škole - že jim vygumuje zdravé uvažovaání a cítění, ale tomu tvůj zaplnutý mobil nezabrání :-)).


Později to zkoušej, tu krabičku vypnout natvrdo. Výrobci to neumí jinak a zamontovali tam tlačítko nebo softwarový příkaz - "VYPNOUT".


A to už je jízda - celý svět se děje a já nejsem při tom účasten/stna :-)))))


To je k smíchu, že jo? A pak ty nervy, až to zase zapne, to bude zmeškaných "cvoků", kteří ještě nepoznali kouzlo vypnout - mlčet - jen tak být :-))))


Každý z váš získává COSI zdarma k zimnímu času, který je spojen právě se ŠETŘENÍM VŠEHO. Energie, potravy, paliva a dalších aspektů pobytů zde na Zemi.

Co je to?

-jsh-