KDYŽ JÁTRA KŘIČÍ, CO PAK DĚLÁ ŽLUČNÍK ?

Jarní měsíce jsou spojeny se dvěma metabolickými orgány. Ne že by ostatní orgány neměly podíl na vstřebávání a vylučování, ale zkrátka žlučník a játra jsou opěvovány všemi specialisty, bylinkáři, výživáři, kořenáři, vědmami, sousedkami a hlavně pelmelem na sociálních sítích...


Co je tak závažného na játrech a žlučníku?

Taoisté nám sdělují ve své představivosti, že Játra jsou symbolem pro neomezený tvůrčí proces a Žlučník je cenzor, který vybírá, co je v daném momentě možné či nikoli...

Patří probuzení přírody, jaru. O tom se píše všude. Z pohledu taoismu je jaro největší předěl mezi ročními etapami - z vodorovné letargie zimy skáčeme do svisle silně narůstající energie.

Jako když náš někdo ráno probudí a rovnou se máme postavit a běžet. To není zrovna pěkný model ranního rozbřesku, že?

Ale příroda takto neskáče. Je to sice zdánlivě rychlý nástup jara, květů, zeleně, ale jelikož nevidíme, co se děje pod zemí. Tam se již přes měsíc připravuje transport mízy, živin, tekutin do nadzemních částí rostlin - je to tedy pozvolná etapa.

Zkusme to přijmout a trochu kopírovat, když už jsme své instinkty ohlušili technokratickým vývojem...



Jaro a vesmírná energie elementu Dřeva nás prostupuje, probouzí zpomalenou Qi (energii), podobně jako stromy se znovu naplňují mízou, která se stáhla na zimu do kořenů. Takové kořeny v našich tělech ztělesňují ledviny, tam se energie na zimu schovává a jen trochu nám tahle "sýpka" předává seno na přežití do jarního rozkvětu.

Protože játra mají velkou tendenci se nechat "ušlapávat", to jest nahromadit energii, kterou neumíme uvolnit, musí chtě nechtě občas zuřit, být vzteklá, křičet a nadávat.


Zákony, zákazy, příkazy, zásady, formy, normy, tlak na výkon, soutěživost... trochu povzbuzení játrům stačí, ale když je toho příliš...chce to ven... pokud to nepustíš ven a pokoušíš se to dále "tutlat" KŘÍČÍ A ZUŘÍ...

To není zlo, jak se domnívají odborníci, ale přirozená reakce na potlačenou Qi. Tyto emoce nám dávají možnost tuto potlačenost uvolnit, vybít - jako když je vysoké napětí před bouřkou a pak to bleskne a řachne do země - to je ono - je vybito.

Emoce jsou od principu "pohyb, který vychází ven", proto je nemůžeme věčně potlačovat. Ale říkejme si to, když jsme asertivní učitel, rodič či manažer: Když nemůžu vybuchnout akutně, aktuálně v daný moment toho pocitu, emoce, tak si to schovám do buněk, do jater a nějak to kompenzuju později. Řev, hospoda - alkohol - politika, hrubý sex, fotbal....a pak říkáme, "ten má velké zlé ego"...

A když se to moc opakuje, říkáme, že je to cholerik, hrubián, nezdvořák, alkoholik, hajzlík, sprosťák a podobně. Ano. Jenže...

....tyhle energie dávají majiteli nadávek i jeho okolí na vědomí, že energie v játrech a žlučníku se moc "naštosovala"a je třeba ji uvolnit. Nadávač to často nevnímá, bere to jako přirozenou součást vyrovnávání energií. Kdyby to neudělal, tak by mohl prasknout jinde - třeba infarktík či mozková mrtvička. Inu, nic moc příjemnýho, že?


Co dělat?

Agresor (pokud má na to již otevřené vědomí - tedy je to schopen pochopit a přijmout) může játra "jarně" čistit výhonky, ZELENOU, LISTOVOU ZELENINOU (chřest, ředkve, pažitka, rukola, polníček, řapíkatý celer, fenykl, kedlubny, jarní cibulka), VÝHONKY - KLÍČKY (řeřicha, ředkvička, brokolice, čočka, alfa vojtěška), PICKLES (NAKLÁDANÁ, kvašené zelí, cibule, mrkev, kedlubna), SALÁT, REBARBORA.... pohybem na čerstvém přírodním vzduchu, sekáním dřeva sekerou, cvičením, někteří aspoň boxují do pytle. Velmi dobře pomáhají námi opěvované "zelené výživy" - mladý ječmen, chlorella, spirulina, mladá pšenice, alfa-alfa vojtěška atd.


Také pomáhá přidávání kyselé chuti do jídelníčku - ta omezuje jaterní rozpínavost - je stahující a umí vyživit.

...je opakem rostoucí energie dřeva pro vyrovnání, osvěžuje, ochlazuje a doplňuje tekutiny. Je také protiváhou tučné a těžké živočišné výživě. Stahuje až svírá nadměrný únik tekutin - potu, moči, krvácení, výtoků, průjmů...

Co dělat, když zběsilec či naštvanec nemá své vědomí tolik pootevřené, není si vědom sám sebe (což je zatím velká část zlobrů) a domnívá se, že je nejchytřejší, moudrý, snad dokonce prospěšný...

Ano, je také prospěšný, neboť ukazuje naopak okolí, že toto se má naučit říci DOST, STOP, STAČÍ - jinak máte za chvíli jen malinkatý prostor na život, zuřič z váš vyždímne zbytek energie a svým ženám doma ještě vlije pomocí "sexuálních radovánek" mnoho nízkovibrační energie do těla. Jak se potom asi ženy cítí, že? Jsou to skutečně radovánky nebo spíš schytávání "špíny celého světa", kterou takto žena získává ???


NE - DOST - STAČÍ - STOP !!! JE TŘEBA UKÁZAT HRANICE

život tady je školící středisko pro obě strany. Naučit se respektovat druhé je docela fajnový trénink :-)

Když se to nenaučíme, za chvíli se staneme tapetou na vlastní stěně. A to bychom tedy nechtěly/i, což?


Co na sebe v březnu?

Zelené v přírodě je kolem dost a dost. Na sebe ji však nedávejme. povzbuďme imunitní a nervový systém například žlutou.

Opět nejméně vhodná je dnes tak oblíbená "záhrobní čerň". I když na Olšany rád chodím relaxovat a fotit jarní cibuloviny na hroby, tak v praktickém životě tato "nebarva" likviduje životní energii. Je tak temná, že ji používají hlavně represivní složky - policajti, tělesná ochranka, a taky nindžové, mafiáni a vlastníci velkých černých aut :-).

Stahuje energetický obal, auru a vede směrem k únavě, depresi, skepsi, strachu a dalším ne-veselým projevům člověka.

Tak o tom začněte přemýšlet. Asfalt, některé domy i hroby mají černé až dost ...



A jelikož se objevuje se nový "městský nešvar", který vypadá jako TBC, tedy bacil tuberkulózy, nebo snad černý kašel, tak i když to s játry a jarem zdánlivě nesouvisí, je důležité věnovat péči také plicím. Osobně jsem si již rok před "uvedením kovidu na trh", tedy začátkem roku 2019 užil tehdy ještě neznámý kovid, který se podle všech příznaků jevil jako černý kašel. Tedy bacily jsou stále s námi, ale nejpodstatnější je naše rozpoložení. Kolik prostoru dáváme strachu? Kolik zprávám z médií?

Tenhle "padarok" se objevuje jako následek "otevírání se světu". Tedy dnes je naše kotlina velkým mixem obyvatel z celého světa, a ve větším městě může domorodec za den potkat tolik "světoběžců", které by před časem nepotkal za celý život. Tomu se imunita domorodce potřebuje přizpůsobit, adaptovat, naučit se v takovém prostředí i nadále prospívat.


Dříve jsme za nákazou cestovali do dálek, dnes přichází ona za námi :-)


Co s tím a jak se chovat, aby naše imunita obstála ?

Vyhýbejme se lidem, kteří mají otevřenou tuberkulózu či černý kašel. Jak logické. Ale jak se to dělá?

Vystaveni riziku a napadeni jsou hlavně učitelé a lidé, kteří pracují v intenzivním kontaktu s přistěhovalci.

Patogen se může objevit v tramvaji, v autobuse, v obchodech, v zástupech, v čekárnách.

Takže se nedivme, proč tolik lidí dnes kašle, proč doktoři předepisují farmaka přes telefon, nechtějí ošetřovat "návštěvníky" z ciziny. Vlivů je samozřejmě více, jsou tu očkování, stokrát opakovaná antibiotika likvidující vše živé, mnozí mají stále pusy plné rtuti a dalších těžkých kovů, je tu podivuhodná obloha obsahující cosi, co tam nikdy nebylo.


Jen výrazný zatvrzelec nebo hlupák řekne, že to neexistuje.


Z energetického pohledu jde o nízkou vibraci, která se projevuje v těle jako přemnožení mikrobů, kdo věří ještě na viry, tak i virů. ÚNAVA, NEPŘÍTOMNOST EMOCÍ (snad kromě strachu), VYSOKÝ STUPEŇ SOUTĚŽIVOSTI, SPOUSTA ČASU U POČÍTAČŮ, TELEFONŮ, V MODERNÍCH BUDOVÁCH PLNÝCH SIGNÁLŮ A SUCHÉHO VZDUCHU.


Tady JIŽ nestačí jen biochemická hygiena. Je třeba se zaměřit na celistvost aurického obalu.

Protože PLÍCE a KŮŽE jsou první vstupní branou pro fyzikální toxiny. Ty nefyzikální jsou výše popsané energie.


Mimořádně nám v tomto ohledu pomáhá například KOLODNÍ STŘÍBRO a KOLOIDNÍ ZLATO - více si o něm povíme příště...

A taktéž náš mimořádný kvantový kámoš HEALY.


Na zvyšování imunity používáme v Centru Altán bylinky pročištující a posilující plicní Qi.

Ale také na očistu jater a zvyšování nespecifické imunity.


Které bylinky nám pomáhají k jarní očistě jater, žlučníku ?

Ostropestřec mariánský, semeno - látková výměna

Vlaštovičník větší, nať - žlučník, játra, ledviny, klouby, záněty

Čubet benedykt

Smil písečný

Smetanka lékařská list, kořen

Oman pravý, kořen - od ztrápeného žlučníku je pak ztrápená slinivka - cukrovka

Kopřiva dvoudomá, mladé lístky

Mařinka vonná, nať

Zeměžluč

Vachta trojlistá, list - látková výměna

Měsíček lékařský, květ - nervy, srážlivost krve

Světlík lékařský, nať - zrak

Třezalka tečkovaná, nať - nervy, neuralgie, psychika

Hluchavka bílá, nať

Celík zlatobýl, nať - ledviny

Slivoň trnka, květ - látková výměna

Osmahnutá mrkev na oleji předává prekurzor vitamínu A - betakaroten


Samozřejmě ne všechny dohromady - chce to vytestovat :-)



Speciálně na slizniční imunitu je vhodné

Borovice lesní, pupen - sliznice

a dále aromatické oleje, které se aplikují kolem nosu, na krk, naď hruď....

Sléz maurský, květ i list





Očista od žlučových kamenů

1/2 litru panenského olivového oleje mírně zahřej a večer před spaním vypij. Ten den je vhodné velmi málo jíst nebo mít půst. Ulehnout, na játra položit termofor s horkou vodou a ráno začínají vycházet kamínky otvorem pro stolici. :-)

Je to poněkud složitější, tak raději mrkni na další info.




V těle jsou ke "dřevu" přiřazena játra, žlučník a také další orgány - oči, zrak, šlachy, nehty, vlasy, pružnost.


SEŠ TAK MLADÝ, JAK JSOU PRUŽNÉ TVOJE ŠLACHY, JAK JE OSTRÝ TVŮJ ZRAK


A co nabízí tradiční čínská medicína ?

Například směs zvanou Huang Fu Gui Tang. Inu, není to poetický název, jsou to zkratky obsažených bylinek. Česky ji říkáme JATERNÍ DETOX:

A najdeš v ní takovéhle bylinky:

děhel čínský - andělika

atraktylis velkoúborový

šišák bajkalský

pivoňka mléčnokvětá

šáchor hlíznatý

kurkuma

klanopračka, schizandra

kustovnice čínská


U nás ji najdeš hlavně v tinktuře



ať se ti daří auru kultivovati a včas kytičky ku svému užitku používati



jsh