Kýcháš, sípáš, kašleš.....? Na jaře, v létě, na podzim nebo v zimě ?

Je tohle normální, aby člověk nemohl ani přičichnout ke květině, nemohl jít do lesa či na louku, když právě v přírodě tisíce let žil a někde ještě žije ?

Městský život je možná pohodlný, ale, to je přesně ono. Tohle pohodlí tě stojí zdraví. Postrádáš přirozené stimulace od přírody, od přirozených elementů. Voda je jen z kohoutku - to bys snad nepil, fuj, oheň nahradily svíčky či dokonce LED lampičky. Dřevo se svými košatými stromy se scvrklo na květináčky v betonovém kurníku a Zemský prvek je přeměněn na hlínu v tom květináči. no a co Kov? Toho je je v podstatě nadbytek - betonové budovy jsou protkány železnými sítěmi a často obestavěny skleněnými plochami, které kovový element ještě zesilují - dle čínské nauky Feng Shui je sklo součástí elementu Kov.

Tyto "domky" a dnes i mnoho rekonstruovaných budov často postrádá otvírací okna, jejichž funkce je nahrazena komplexní klimatizací. Ta přináší do života obyvatel těchto baráčků Vítr a Prach a Sucho. Což jsou ne zrovna příznivé demonstrace elementů Dřevo, Země a Kov.

V takovém prostředí mají v prvním případě problémy naše sliznice - sucho, umělý průvan či prach je názorná ukázka dráždidel a destruktorů našeho dýchacího systému - plic a kůže.

ano, nezapomínáme na spouštěče alergií, kterými mohou být pyly, hmyzové, potraviny (mléko, rafinovaný cukr, rafinovaná mouka - ultra lepek od šílených vědců, plísně v čokoládě, arašídách, kešu, škeble, mořské plody obecně, vejce, soja, konzervanty, horké koření jako pepř, paprika, koriandr, v malé množství pomohou uvolnit stagnaci, ve velkém nám utrhnou nos i plíce) ...a obecně kyselinotvorná strava, snížit množství živočišných potravin), chemikálie, amalgámové i plastové zubní výplně a nástavby, antibiotika, očkování, hormonální suplementace, mycí prostředky, šampony, cigaretový kouř, zplodiny z aut, komínů, hormony ve vodě, chlór ve vodě, plasty a bakterie ve vodě - tím teď myslím tu z kohoutku a pet láhví.

Dále nemá smysl pokračovat, to bychom se lekli a začali utíkat... ale kam? Město smrad - venkov pyly. Tak snad do inkubátoru nebo vakua?

To nejde. Je třeba snížit dráždivost okolních látek, to ano - tedy co jde, tak eliminovat nebo nějak transformovat. Protože zákonitá reakce je PŘEDRÁŽDĚNOST ORGANISMU, který vyvolá neadekvátní histaminovou bouři a ta nám to patřičně natře...


Co má společného ALERGIE, ASTMA, DÝCHAVIČNOST, KAŠEL, EKZÉM?

Je to o rozhraní UVNITŘ a VNĚ. NÁDECH/VÝDECH, NAPĚTÍ/UVOLNĚNÍ, BRANÍ/DÁVÁNÍ, KONKTATK/OBRANA, VOLNOST/STÍSNĚNOST....


Ptám se:

  • kde mám NEROVNOVÁHU V TĚCHTO DVOJICÍCH?
  • CO MI BERE DECH?
  • ČEHO SE NECHCI VZDÁT?
  • CO NECHCI PŘIJMOUT?
  • S KÝM NEBO ČÍM NECHCI PŘIJÍT DO STYKU? ČEMU/KOMU SE SNAŽÍM STÁLE VYHÝBAT, UHÝBAT?
  • PROČ SE TOLIK BRÁNÍM? PŘED ČÍM? CO DLOUHO SKRÝVAL/A A ONO SE TO DERE STÁLE NA POVRCH? A JÁ Z TOHO MÁM DLOUHODOBÝ STRACH: JAKO SE NA JAŘE VYTLAČUJÍ NA POVRCH POUPATA, VÝHONKY, PAK KVĚTY???
  • TŘEBA SE MOC VYMEZUJU (EKZÉM).... JE TO STRACH ZE ŠPÍNY (DOMÁCÍCH ROZTOČŮ) ? JE TO STRACH Z PLODNOSTI (KVĚTOVÝ PYL, SEMENA),
  • KDE JE MÁ SEXUALITA NEPROŽITÁ, NENAPLNĚNÁ (ČERVEŇ JAHODOVÝCH RTŮ, BROSKVOVÝ ZADEČEK ČI MUŽSKÝ BANÁN ROZŠLEHANÝ V DĚTSKÉ KAŠI) NEBO SNAD STRACH Z DOTEKŮ, MAZLIVOSTI JAKO MÁ KOČKA (ALERGIE NA SRST)? A COŽ TAKOVÉ MATEŘSKÉ ŽENSKÉ MLÉKO (OVŠEM KRÁVA NEBYLA NAŠE MATKA, ŽE?)
  • JSEM SCHOPEN/SCHOPNA SE DOTÝKAT DRUHÝCH, TĚLESNĚ I JINAK?
  • PROČ SE IZOLUJU OD OSTATNÍCH?
  • CO POTŘEBUJE VYRAZIT VEN, OTEVŘÍT HRANICE? PUDY, PALČIVÉ VÁŠNĚ, TOUHY, OHNIVÝ HNĚV, NEDOSTATKY NEBO I RADOST ČI PLAMENNÉ NADŠENÍ? VŠUDE SAMÉ HORKO, NEKLID, NENAPLNĚNÍ....UFINKY UF
  • CO MĚ SVRBÍ, DRÁŽDÍ, SVĚDÍ AŽ KE KAŠLI, DRBÁNÍ, DRÁPÁNÍ, CO DRŽÍM, CO SI NEJSEM OCHOTEN, SCHOPEN PŘIJMOUT..... A UVOLNIT???
  • CO/KDO MĚ SVĚDÍ, PÁLÍ, NENECHÁVÁ NA POKOJI, DOKUD NA TO NEPŘIJDU A NEUDĚLÁM ZMĚNU?
  • NA KTERÉ MOTIVY UKAZUJÍ "MÉ" ALERGENY?
  • MŮŽU PŘIJMOUT SVOU AGRESI JAKO SPOUŠTĚČ SVÝCH POTÍŽÍ?

  



Co tady a tady udělat? Když už někde bydlím, spím a dýchám? 

Často větrat, používat zvlhčovače - difuzéry, které vytvářejí studenou mlhu. Do jejich zásobníku je výborné přikápnout trochu aroma esencí - eukalyptus, rozmarýn, borovice, jedle, tymián, tea tree, máta, myrha, hřebíček, kafrovník.

Stačí pár kapek nebo lépe směs těchto olejíků do vody, která je v mlze přenese do prostoru.

Ocení to všechny generace, včetně domácího zvířectva.

Esence mají schopnost zklidňovat podrážděné průdušky, plicní sklípky, současně uvolňovat hlen, likvidovat patogeny v ovzduší bytu na několik hodin ještě po vypnutí přístroje. A také zlepšovat náladu, protože ta zase zlepší stav trpícího. Tedy poladí psyché, rozpustí nízkopodlažní emoce a přinese více euforie. Tedy služba multiplex :-)



Možná ti řekli, že astma, alergie, bronchitida či ekzém jsou různé "nemoci, choroby". Takzvané atopie. To si můžeš představit, jako kdyby někdo řekl: toto neumím léčit a máš to na celý život. A pozor - oni to také říkají. Mají pláště, stetoskopy a tím je kouzlo doživotí zaručeno. Hlavně, když tomu někdo věříme, že?

Ano, jsou zde různé projevy, ale základ všeho je stejný. Proto je třeba hledat příčiny a samozřejmě si v těžším období pomoci i medikamenty.

Vždy je třeba sledovat zahlenění plic, zduřelých průdušnic, oteklé nosní sliznice, očí.. a to je všechno společné pro oblast plic, střeva a kůže - tedy orgány pod vládou kovového elementu. Ty trpí nejvíc v "kovových budovách", viz výše.

Když jde o život a nemáš po ruce nic jiného než moderní antihistaminika, určitě je použij. I nějaký roztahovací sprej na průdušnice může zachránit život. Pokud tě již straší kortikoidy, tak si to raději rozmysli a začni hledat "skutečnou léčbu". Viděl jsem spousty oteklých, zraněných lidiček, které tyto lahůdky pobírali jako kdyby to byla základní strava. Třikrát fuj.

Z osobního zážitku a i od vás: když si budu zastírat hormonální mastí, že nemám ekzém, tak alergizující a očistné projevy se přesunou z "krásně" (ne)vyléčených rukou na plíce, kde se začne objevovat astma. A to bychom asi nechtěli, že?

K dispozici jsou také homeopatika v nízkých potencích na základní, tedy hlavně fyzickou pomoc. Buď jako mono či kompozitní. Příkladně se dá použít homeopatický histamin, soubor travin, cibule... pár kuliček pod jazyk několikrát denně a je lépe. Hlavně bez vedlejších účinků.

Veledůležitou metodou je naučit se dýchat. Nejen správně, ale hlavně aspoň trochu dýchat. Kolem těch počítačů v kancelářích si nalepujte barevné cedulky DÝCHÁM ZHLUBOKA. Druhů propracovaných technik dechu je dnes na trhu hafo.

Třeba ta nejjednodušší: výdech, kam až to jde. Prodleva, tedy zádrž. Pak nádech do břicha a trochu do hrudníku, pokud to v dané situaci lze. Zádrž. Vnitřní i vnějšní úsměv. A to se opakuje. I když to bolí. Před takovým cvičením použij klidně homeo a sprej, ať ti lépe jde. Protože je třeba nenechat buňky umírat nedostakem potřebných plynů a živin. To zajišťují plíce, srdce a kapiláry.

Nos je vynikající po ránu vyčistit od metabolitů vodou s mořskou solí. Jogínská technika néti. Máš-li konvičku, tím lépe :-)

Zcela jednoznačně se málo hýbeme. Tak HYBAJ NA VZDUCH. Pokud máš zrovna řepkové pole před domem, tak poděkuj tupému zemědělcovi a přemýšlej o tom, kam se přestěhuješ nebo přesvědč "rolníka", ať se vrátí ke skutečnému zemědělství. Jestli prožíváš zrovna akutní záchvaty, tak se nadopuj záchrannými pomocníky a vyraž. Plicím pomáhá pohyb. Schovávání a stálé čekání na změnu doma nenajdeš :-)

Plíce, kůže, tlusté střevo. Oblast Kovu. A co k tomu patří? Smutek. Typická stagnace. Velmi nízká vibrační úroveň. Zeptej se, zda je něco, co je ti stále LÍTO ? Odkud se bere ten BOL, ŽAL.

Rýma je pláč duše. Stagnace výměny plynů vzniklá žalem vytvoří špunt, překážku a voda jde vrchem.

Taky si ptej, jestli neulpíváš na věcech, vztazích, práci apod. Vyžaduješ kovovou přesnost, dodržování pravidel, seš přísný plnič plánů, často takto racionální myšlení uzavírá hebké projevy srdce. Je to takový kovový tvrďák. A hlavně k sobě. Tady je třeba ronit, plakat, když nepláču, protože si to nedovolím, tak tělo pláče nosem za mě, plíce jsou plné hlenu...


Inu co dodat - jsme strůjci svého života nebo nejsme?


Když se žena necítí doceněná, ztrácí čich a má v nose krusty. Velmi aktivní pracovník taktéž vydává víc než dostává a opět je tu nedocenění. Zhoršení nádechu, už to nemůže rozdýchat. Tak se dusí, sípá.

A kdo udělá tu změnu, kdo se začne jinak chovat, cítit... Jinak jíst. Vnímat KLID. Mít pro sebe více prostoru a času, který jsme si tu na Zemi vymysleli. Tak si ho taky užívejme -:)


nedávná hra "na strašáky"


A co KAŠEL? 

To přece není atopie. Jsou různé kašle. Suchá, dráždivý, produktivní s hlenem, štěkavý...

Jistě, ale... Opět jsou tu plíce, které ukazují, že něco chce ven, něčeho se potřebuju zbavit. Protože kašel je obrácené energie nesprávným směrem - nahoru. Ale y se potřebujeme nedechovat směrem dolů, Je to srozumitelný?


"Můžu se na to vykašlat. Už na to prdím. Nemohu to rozdýchat. Dusím se v tomhle prostředí. Snad se z toho jednou zalknu. Je tu dusivá atmosféra. Tohle už fakt nedám. Dělám co můžu, ale už jsem na pokraji sil."


A ty druhy kašle či hlenu ukazují jen konkrétněji, jak si stojím.


Kam chceš zdrhnout před kódy svých předků ?

JEDNA z technik, kterou jsem si léčil alergii, ekzém a astma, byla říkačka:


"S LÁSKOU OPOUŠTÍM KÓDY PŘEDKŮ DO ZEMĚ." Tam DOLE je právě tlusté střevo a konečník, kudy se toho můžeme konečně zbavit Jinými slovy - UVOLŇUJU SE SVÝMI PŘEDKY VŠECHNY SVÉ VAZBY, SLIBY, SMLOUVY, KTERÉ MĚ UDRŽUJÍ VE STRACHU, V NÍZKÉ VIBRACI. A VŠECHNY TYTO NÍZKÉ ENERGIE S LÁSKOU VRACÍM, TAK KAM PATŘÍ. Neboli se vyvazuju s láskou ze všeho, co není moje....

Z pohledu čínské medicíny, která je postavena na přijetí existence "záhadné" energie, Qi, která nás neustále vyživuje a harmonizuje, na práci tekutin (krev, sliny, lymfa), které jsou pro změnu hmotné povahy a po těle rozvádějí hmotné složky výživy či odpadu.

Jak to "čínsky" řešit? Když z nafouklého nosu teče voda jak z kohoutku, který je navíc napuchlý, oči pálí, svědí, kýcháme jak šílení a začíná se objevovat pískání na plicích, někdy i kašel?


Jedna cesta je POSÍLIT OBRANNÝ SYSTÉM TĚLA A ČLOVĚKA.


Může tu být jednak vrozená oslabenost po rodičích (průběh těhotenství, porod, kouření, hádky, infekce matky...), druhak brzké očkování po narození .... to vše vede k oslabení Ledvin, které jsou celoživotní zásobárnou životodárné esence. A když nám ji takhle už v před narozením či v dětství někdo či něco nakopne nebo spíš ubere... Tak nemáme dost nabitou baterii, které posílá nahoru do plic "proud" a taky oslabené ledviny nejsou schopné pomáhat plicím nasávat energii z kosmu. Je to nerozlučná dvojice v oblasti dýchání.

Z tohoto obrazu se pak hromadí neboli stagnuje energie, která se musí někde uvolnit - máme pověstný kohoutek ve formě nosu. Uvolníme tuto stagnaci.

Taktéž je tímto oslabená ochrana kolem těla - naše košile je více než drátěná, je prostě děravá jak řešeto a cokoli se kolem děje, tak to "koupíme". Vítr, Vlhko, Chlad, Sucho, Horko, infekce. Hlavní faktor zkázy je tady VÍTR, který se usadí někde ve sliznicích, v nose a na plicích. Je třeba ho vyhnat.

A budeme posilovat Qi Ledvin.

Pokud je velká produkce hlenu, oslabí se také Slezina, a může se z toho vyklubat i zánět dutin. Tak si přidáme SLZOVKU jako denní příkrm a cukrovinky nahradíme ovocem a zeleninou.


Tyhle tři oblasti se ladí bylinkami, akupunkturou, reflexní léčbou, změnou dietetiky, dechovým cvičením, novým myšlením.

Někdy změnou dalších návyků.

Třeba jako jím, jak svou práci přijímám či odmítám a stejně tak i s lidmi a situacemi kolem.

Čeho se nechci zbavit, to mě stále bude trápit, dokud to stejně neudělám.

Někdy je radikální řez lepší, nežli dlouhověké plánování, jaké by to bylo pěkné, kdyby...



Z jídelníčku připomenu vynikající podporu od ZELENÁČŮ - chlorella, spirulina, mladý ječmen.


Mořská plazma QUINTON je nezastupitelný koktejl všech potřebných minerálů a dalších látek jako jsou enzymy, kyseliny.

Obě výše jmenované skupiny obsahují zásobu fotonové, sluneční energie, která je pak předávána našim buněnkám. Bez této energie jsme v podstatě zombie.


Jak čínské bylinky, a také medicinální houby (brazilský žampion, lesklokorka, trsnatec a houževnatec), tak směsi těch našich domácích si umí poradit s touto přehršlí příznaků, před kterými "školská medicína" hází flintu, ale i mozek do žita. A to je ne fér.


Protože na prvním místě je

ZDRAVÍ.

Jedna ze směsí, v tekutém skupenství jako sprej do krku i nosu, je

AH CHOO, česky Hepčík. Ten si během sezóny dle hesla Buď vždy připraven beru do batohu, protože potulky rozkvetlou přírodou jsou silným zážitkem pro každého. Tenhle sprejík se dá použít i při běžné rýmě, nejen té "alergické"

Z moderního frekvenčního a kvantového světa je skvělým pomocníkem se svými stovkami programů přístrojek HEALY.


Z oblasti fungujícího METABOLISMU je tu FYZIKÁLNĚ-CÉVNÍ "terapeut" BEMER.



ENERGIE A JEJICH REZONANCE DOKÁŽOU ZMĚNIT NAPROSTO VŠE.

PŘISTUPUJ K SOBĚ VÍCE S LÁSKOU, SE SEBELÁSKOU,

KTERÁ TI OTEVÍRÁ DVEŘE DO NITRA, K SRDCI.

NENÁVIST, ZLOBA, KTEROU TAHLE SPOLEČNOST DLOUHO VYTVÁŘELA

NEBO JÍ TRPĚLA, JE STAROU VOLBOU.

POHYB / DYNAMICKÉ MEDITACE / TĚLESNÁ PRÁCE JAKO FORMA ENERGIE

NAMÍSTO ALERGIE


POUŽÍT AGRESI TĚLA K VĚTŠÍ ODVAZE ŽÍT, PROŽÍVAT NAPLNO SE VŠEMI VÝZVAMI

NEPOTLAČOVAT STÁLE PŘIROZENÉ POTŘEBY


POSTAV SE K ŽIVOTU ČELEM NE PR...,


PŘIJMI SVÉ "NEPŘÁTELE" DO ŽIVOTA JAKO PLNOHODNOTNOU SOUČÁST

(PYLY, PLÍSNĚ, LIDI, ZVÍŘATA, KVĚTINY, CHEMII, I NĚKTERÉ CHEMICKÉ DROGY, KDYŽ TO JINAK ZATÍM NEJDE)


OTEVŘI SE ODVAZE, PRAVDĚ, PODÍVEJ SE NA SEBE DO ZRCADLA A ŘEKNI SI:

"JSEM ODVÁŽNÝ, PLNÝ RADOSTI, TEĎ SI TVOŘÍM NOVOU REALITU"


NADECHUJU RADOST


a tady je jeden z návodů


jsh