LED - LEDVINY - LEDEN

Únor bílý pole sílí. Led taky moc není...

Přestože dnes již v nížinách moc sněhu v únoru nenajdeme, stále vládne v přírodě zima. Ta je pod vládou vody - elementu vody (mluvím jako vždy v obrazech TČM). V těle tato energie rezonuje s ledvinami. Jsou nejvíce ohroženým orgánem právě tento měsíc. Jejich činnost je rozsáhlá. Působí na pohybový systém, na klouby, na mozek (mysl). K vodě patří černá barva, která ještě v lednu byla dobrou podporou (hluboká tůň), ale v únoru je její energie v oblečení vyloženě nevhodná.


Energií je stále potřeba šetřit - jaro je sice již v podloží i trochu ve vzduchu, ale země se ještě neotvírá a nedává plody. Se zimou souvisí strach - dříve také z obav o přežití do jara, když už něco dá sezobnout. A hlavně jestli do té doby vydrží zásoby obilí, sena, sušeného ovoce apod. To je energie nejen pro ledviny.

Často se v zimě ozývají klouby - chlad, jenž působí stažení, zpomalení, ztuhnutí a často když je nad nulou i vlhko, které je difúzní - projde všemi potvůrky, dokážou zhoršit všechny stavy kloubů, hlavně dolní části těla. Je třeba použít opatření - aku, moxu, reflexní terapii, biostimulační lampu, pec na dřevo či krb. A zahřívat klouby i oblast beder pro uvolnění blokád a oživení oběhu Qi a Krev. Nejraději to ledviny mají mezi 17 - 19. hodinou. Klouby to zvládají kdykoli :-)


Jednou týdně je vynikající bylinná koupel z nálevu bazalky, fenyklu a ovesné slámy (ale kde ji vzít, že). Používáme s úspěchem směs solí Dr. Jenstschury Meine Base, kterou najdeš v obchůdku nebo v oddělení Doplňky, které pomáhají ke zdraví.

Dalšími pomocníky z domácích bylinek jsou celík zlatobýl, echinacea (třapatka), rdesno, všehoj. Forma přípravy může být nálev vroucí vodou a 15 minut luhování. Nebo tinktura.

Výborná je mladá pšenice - buď si ji vypěstuješ doma jako klíčky, ale necháš ji vyrůst jako trávu nebo ve formě sušené jako tzv. "zelenou potravinu".

K doplnění živoucích látek (vitamínů) pomůže klíčky z řeřichy zahradní. Za 3 dny jich máš spousty a sypeš na hotová jídla.

Těmi mohou být dlouhé vývary z kořenové zeleniny. Kdo jí maso, tak z kostí rituálně zabitého býložravce, např. býčka.


Ledviny jsou dle TČM orgánem, kde to vše "začalo" a kde sídlí naše esence Jing (ťing). Z té člověk čerpá sílu k růstu, rozvoji fyzickému i duševnímu. Umožňuje nám také se množit a celoživotně doplňuje krev - její kvalitu, když na to nestačí naše výživa zvenčí. Napomáhá růstu a vývoji. Zrození, růst, dospělost, stáří a smrt jsou přirozenou cestou člověka jakožto organismu podřízeného přírodním zákonům.





Ledviny jsou kořenem yin-yangu všech vnitřních orgánů"

a "pramenem života....


Další funkce je podpora imunity, odděluje čisté od kalného. Je jasné, která složka zůstává v těle a která (kalná) odchází přes močové cesty do....


A z hlediska našeho modernistického zkoumání je nám neznámá funkce nasávání Qi (čchi) a tím výrazná pomoc při nádechu vzduchu a tím spolupráce s plícemi. Při nedostatku této schopnosti jsme slabí v nádechu (dušnost, astma, nevýkonnost, sklíčenost...).


V rámci těla k jejich systému patří močový měchýř, kosti a dřeň, mozek, vlasy, uši, konečník a močová trubice; z pěti prvků je tento okruh podřízen prvku voda.



Když pominu rozmnožovací funkci ledvin, zastavme se u jejich zásadního vlivu na růst. A to jednak růst buněk nového človíčka, ale také na podporu prostředí, kde tento růst započal - v matčině lůně. 

V současné "rozvibrované" době se objevují v Altánu častěji ženy, které buď chtějí otěhotnět nebo již se tak stalo a chtějí dát plodu maximální péči.

Z pohledu výživy se nabízí jako krabička "první pomoci", lépe krabička "hlavní podpory" ta naše známá modrá, světlá ISOTONIC či tmavěmodrá s roztokem HYPERTONIC.



QUINTON. Při sto let zkušeností, pozitivních výsledků, zdravých lidí i dětí.


To je hlavní příčina, která mě k tomuto zázraku přitahuje.


Cokoli ladíš - od psychiky po "těžkou hmotu", používáš-li přírodní či chemická činidla, vždy s PODPOROU MOŘSKÉ PLAZMY QUINTON to jde lépe. Přesněji - efektivita původního záměru je mnohem vyšší.

Samozřejmě je Mořskou plazmu možné užívat i samostatně. A výsledky jsou skutečné, hmatatelné. Jak v buňkách, tak v psyché. Neboť jakákoli neukotvenost, vyšťavení, vyhoření je jasná indicie nedostatku živin, slabostí krve, náš Duch nemá radost a nelíbí se mu v "suchém těle" a nejraději by prchl... Ale to naše osobnost nechce, tak hledáme první i druhou pomoc.



Tady je - dr. René Quinton, konec 19. století a jeho objev

MOŘSKÁ PLAZMA