Schüsslerovy tkáňové soli se představují: číslo 7 - 9

Stárnout – v tom není dnes problém. Ale jak stárnout, to dnes velkým problémem je.“

       Dr. Bruker


Péče o zdraví a stárnutí začíná již v těhotenství a nikdy neskončí.

Pojď stárnout ZDRAVĚ a VITÁLNĚ. :-)


Posledně jsme si řekli o prvních třech solích ze základní dvanáctky.

Dnes je tu sedmička, osmička a devítka.



PÁLENÍ ŽÁHY A ANTACIDY

Je tu takový "moderní" zlozvyk, že si obzvláště muži nechávají předepisovat na pálení žáhy různé stavěče překyseleného žaludku - antacida.

Má to ne-malý háček: nabourávájí si tím žaludeční bicarbonát pufr, což je přirozená ochrana - je nejdůležitějším a nejúčinnějším tlumivým systémem v těle. Je to otevřený systém, který vyrovnává za pomoci dýchání a činnosti ledvin a jater optimální pH (kyselost) krve, která musí pro přežití člověka být poměrně stálá. Sebemenší výkyv ke kyselosti či větší zásaditosti tento mechanismus umí vyrovnat. Když "nažraný pán" jde z hospůdky, tak musí funět "jako když jde prase z bukvic", aby rychle vyrovnal překyselení z přežrání a složitých kombinací všech možných složek jídla. Kdyby to nezvládl, upadne a nastane kóma. Tak moc se umíme zabíjet jídlem. 

A pak je překyselený ten žaludek, tak mu přece pomůžeme, jak řekla paní doktorka, že? Namísto toho mu měla předepsat dietu a vyhodit ho z ordinace, protože zatěžuje zdravotnický systém a doplácí na to ti, kteří žijou střídmě. Jenže to ještě "náš" zdravotní systém neumí... Počkáme si :-)


Antacida neustále dráždí žaludeční sliznici a současně snižují obsah potřebných kyselin pro štěpení stravy, až nastane moment pravdy, kdy žaludek začně vykazovat erozi - poškození své vlastní tkáně v důsledku nedostatku ochranného hlenu, který jsme účinně zlikvidovali pomocí antacidů. Výsledek si asi každý dokážeme představit - vysušení -> eroze -> vřed žaludku.

Díky antacidům a "lékařské osvětě", která nažene klienta místo k dietě, tak rovnou "na kudlu".

Škoda, nechat si v sobě hrabat, když to lze zvládnout myslí a mozkem co ??? 


SCH c7png

SCH c8png
SCH c9png
oz-2gif